Η Apple άρχισε να πραγματοποιεί πληρωμές σε πελάτες με MacBook που είχαν ελαττωματικό πληκτρολόγιο πεταλούδα όπου λαμβάνουν 395 $ δολάρια έκαστος. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το μέγιστο ποσό.

Πριν από δύο χρόνια, η Apple συμφώνησε να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια υπόθεση ομαδικής δράσης όπου πελάτες μήνυσαν την εταιρεία για το πληκτρολόγιο πεταλούδας στα MacBook της. Αρκετοί άνθρωποι αντιμετώπισαν προβλήματα, απαιτώντας επισκευές σε Apple Stores ή εξουσιοδοτημένα από την Apple κέντρα. Προβλήματα θα μπορούσαν επίσης να προκύψουν μετά τη λήξη της εγγύησης, απαιτώντας από τους πελάτες να πληρώσουν για επισκευές.

Τον Δεκέμβριο του 2022, εστάλησαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την αγωγή σε κατόχους MacBook που δικαιούνταν πληρωμή. Τον Ιούνιο του 2024, το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή πληρωμής, με πληρωμές για εγκεκριμένες αιτήσεις έως τον Αύγουστο του 2024.

Ξεκινούν οι πληρωμές για ελαττωματικό πληκτρολόγιο πεταλούδα

Οι κάτοχοι MacBook που είχαν τουλάχιστον δύο αντικαταστάσεις κορυφαίας τεχνολογίας από την Apple εντός τεσσάρων ετών από την αγορά θα λάβουν το μέγιστο 395 $, ενώ οι πελάτες που έκαναν επισκευές κορυφαίας τεχνολογίας θα λάβουν έως και 125 $. Οι πελάτες που έχουν λάβει αντικατάσταση πλήκτρων πληκτρολογίου θα μπορούν να λάβουν έως και 50 $.

Η Apple χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιο πεταλούδα μεταξύ 2015 και 2019. Πολλοί πελάτες αντιμετώπισαν προβλήματα όπως επανάληψη πλήκτρων, κόλλημα και πλήρεις αστοχίες πληκτρολογίου, συχνά λόγω ψίχουλων, σκόνης και άλλων υπολειμμάτων. Ενόψει της κατάστασης, η Apple ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης το 2018 για MacBook, MacBook Air και MacBook Pro. Ωστόσο, αυτό το πρόγραμμα κάλυπτε συσκευές μόνο για τέσσερα χρόνια μετά την αγορά. Επίσης, το ελαττωματικό πληκτρολόγιο πεταλούδα αντικαταστάθηκε με τον ίδιο μηχανισμό πεταλούδας, οπότε δεν υπήρχε μόνιμη λύση.

Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2019 για επιστροφή στα πληκτρολόγια με σύστημα "ψαλιδιού" για τα πλήκτρα. Και από τότε όλα πάνε καλά.