Τι νέο υπάρχει στο iOS 18 beta 5

– Το Safari περιλαμβάνει μια νέα «μαγική γόμα» που η Apple αποκαλεί Distraction Control στα Αγγλικά. Αυτή η λειτουργία διευκολύνει την απόκρυψη στοιχείων που αποσπούν την προσοχή σε μια σελίδα, όπως banner για cookie. Η Apple διαβεβαιώνει ότι το σύστημά της δεν είναι αποκλεισμός διαφημίσεων, καθώς μπλοκάρει στατικά στοιχεία.

– Η εφαρμογή Photos εξελίσσεται για να αλλάξει ορισμένα στοιχεία σχεδίασης σε σύγκριση με τις πρώτες beta του iOS 18. Η προβολή καρουζέλ έχει εξαφανιστεί σημαντικά. Επίσης, η κύρια προβολή δείχνει περισσότερο από το πλέγμα φωτογραφιών, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να σύρει προς τα κάτω. Και η τοποθεσία των άλμπουμ προσαρμόζεται για άτομα που διαθέτουν περισσότερα από ένα. 

– Όταν πατάτε παρατεταμένα την αρχική οθόνη του iPhone σας και πατάτε «Επεξεργασία», εμφανίζεται ένα νέο κουμπί «Επεξεργασία σελίδων». Αυτό το κουμπί σάς μεταφέρει απευθείας στην προβολή πολλών σελίδων όπου μπορείτε να επιλέξετε και να αποκρύψετε ορισμένες σελίδες από την αρχική οθόνη. 

– Η Apple άλλαξε (ξανά) τα εικονίδια των εφαρμογών Εύρεση και Χάρτες όταν είναι ενεργοποιημένη η σκοτεινή λειτουργία. 

– Όταν αναζητάτε μια εφαρμογή και η συσκευή σας έχει ενεργοποιημένη τη σκοτεινή λειτουργία, το αποτέλεσμα αναζήτησης εμφανίζει επίσης το εικονίδιο σκοτεινής λειτουργίας. Προηγουμένως, ήταν το εικονίδιο της λειτουργίας φωτός.

– Ορισμένα εικονίδια στο Κέντρο Ελέγχου έχουν τροποποιηθεί, κυρίως με μεγαλύτερα γραφικά.