Ένας πλήρης οδηγός για να ενισχύσετε την απόδοση του iPhone σας

0


Είτε πρόκειται για iPhone τελευταίας γενιάς είτε για παλαιότερο μοντέλο, το smartphone σας μπορεί να γίνει αργό μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Ευτυχώς, είναι δυνατό να υιοθετήσετε συνήθειες και αξεσουάρ που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της απόδοσής σας.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ για να ενισχύσετε το iPhone σας

Εάν το iPhone θεωρείται σημείο αναφοράς στην αγορά smartphone, ορισμένα αξεσουάρ μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του.

Χρήση προστατευτικών καλυμμάτων για αποφυγή ζημιών

Για να προστατεύσετε το smartphone από πτώσεις, χτυπήματα και γρατσουνιές, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια προστατευτική θήκη. Διαθέσιμα σε υλικά όπως δέρμα, πολυουρεθάνη, καουτσούκ ή πολυανθρακικό, αυτά τα αξεσουάρ iPhone είναι απαραίτητα, ειδικά όταν το smartphone έχει γυαλί στο πίσω μέρος . Εκτός από κλασικές θήκες, υπάρχουν κάποιες που είναι εξοπλισμένες με μαγνήτη συμβατό με τον ασύρματο φορτιστή MagSafe.

Επιλογή γρήγορου φορτιστή για αποτελεσματική φόρτιση

Οι κάτοχοι iPhone 8 ή νεότερου μπορούν να βελτιώσουν τη φόρτιση της συσκευής τους επιλέγοντας έναν γρήγορο φορτιστή τύπου USB-C. Με ισχύ τουλάχιστον 20 watt, αυτό το αξεσουάρ σας επιτρέπει να ανακτήσετε το 50% της μπαταρίας σε μισή ώρα. Είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε έναν ασύρματο φορτιστή με πιστοποίηση Qi που χρησιμοποιεί τεχνολογία επαγωγής. Αυτή η λύση γρήγορης φόρτισης για iPhone εξαλείφει την ταλαιπωρία ενός καλωδίου ή του μετασχηματιστή ρεύματος.

Έξυπνη διαχείριση μνήμης και αποθήκευσης

Η μνήμη του iPhone μπορεί να γεμίσει πολύ γρήγορα, αλλά υπάρχουν λύσεις που μπορούν να εγγυηθούν τη βέλτιστη διαχείριση του τελευταίου.

Χρήση εφαρμογών για εκκαθάριση προσωρινών και περιττών αρχείων

Τα εργαλεία καθαρισμού αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά για την επισήμανση ξεχασμένων ή περιττών αρχείων που συσσωρεύονται και καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης iPhone . Οι καλύτερες εφαρμογές είναι εκείνες που σας επιτρέπουν να ταξινομήσετε φωτογραφίες, να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ή να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης. Μερικοί μπορούν επίσης να λάβουν υπόψη επαφές, SMS, αρχεία που υπάρχουν στο δικτάφωνο, σημειώσεις κ.λπ.

Μεταφορά μεγάλων αρχείων σε διαδικτυακές υπηρεσίες αποθήκευσης

Πολλοί χρήστες iPhone χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για να αποθηκεύουν ταινίες και σειρές για ψυχαγωγία εν κινήσει. Δεδομένου ότι αυτά τα αρχεία μπορεί να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, είναι καλύτερο να τα μεταφέρετε στον ηλεκτρονικό χώρο αποθήκευσης για εξοικονόμηση χώρου. Εάν πρόκειται για φωτογραφίες ή βίντεο, μπορούν να μεταφορτωθούν στο iCloud.

Τακτική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών

Ένα iPhone που διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση ενημερώσεων επωφελείται από όλες τις νέες δυνατότητες και ασφάλεια.

Σημασία των ενημερώσεων για ασφάλεια και απόδοση

Συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας, οι τακτικές ενημερώσεις συμβάλλουν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Βοηθούν επίσης στη διόρθωση ευπαθειών και ελαττωμάτων που εντοπίστηκαν σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS. Επιπλέον, η Apple κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις που περιλαμβάνουν βελτιστοποίηση απόδοσης καθώς και διορθώσεις σφαλμάτων για τη βελτίωση της ταχύτητας και της ανταπόκρισης των smartphone της.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις

Η ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων δεν γίνεται από το App Store , αλλά από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης πρέπει να αναζητήσει το μενού «iTunes Store και App Store» στην εφαρμογή «Ρυθμίσεις». Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξει την "Ενημέρωση εφαρμογής" στον πίνακα "Αυτόματες λήψεις". Πρέπει το iPhone να κατεβάζει ενημερώσεις μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας; Εάν συμβαίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτήν την επιλογή.

Απενεργοποίηση περιττών λειτουργιών για εξοικονόμηση μπαταρίας

Για να διατηρήσετε την μπαταρία ενός iPhone και να παρατείνετε έτσι τη διάρκεια ζωής του, μερικές απλές λύσεις είναι αποτελεσματικές.

Απενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας, Bluetooth και Wi-Fi όταν δεν χρησιμοποιούνται

Τα iPhone χρησιμοποιούν αυτόματα την κεραία GPS, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και το Wi-Fi για να εντοπίσουν με ακρίβεια τη συσκευή. Αυτό ισχύει επίσης για πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες τοποθεσίας για να λειτουργήσουν . Εάν όλα αυτά συμβάλλουν στη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάνοντας κλικ στην επιλογή Απόρρητο και επιλέγοντας Υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε εντελώς, μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση αυτής της λειτουργίας σε μερικές εφαρμογές. Τέλος, καλό είναι να απενεργοποιείτε το Bluetooth και το Wi-Fi όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μείωση της φωτεινότητας της οθόνης και χρήση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας

Για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα της οθόνης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης πρέπει να ανοίξει το "Κέντρο Ελέγχου" και να σύρει το ρυθμιστικό φωτεινότητας προς τα κάτω. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτόματα τη φωτεινότητα αναζητώντας το μενού «Προσβασιμότητα» στην καρτέλα «Γενικά» της εφαρμογής «Προσαρμογή». Ομοίως, η αυτονομία του iPhone μπορεί να επεκταθεί χάρη στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, βελτιστοποιεί την απόδοση και περιορίζει τα κινούμενα σχέδια του συστήματος.

Χρήση αυτόματης βελτιστοποίησης μπαταρίας

Ξεκινώντας με το iOS 13, το iPhone χρησιμοποιεί τις καθημερινές συνήθειες φόρτισης του χρήστη για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ενεργοποίηση ρυθμίσεων βελτιστοποίησης μπαταρίας στις Ρυθμίσεις

Η βελτιστοποιημένη φόρτιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή κατά τη ρύθμιση του iPhone . Εάν αυτό δεν συμβαίνει και μετά τη διενέργεια διάγνωσης της συσκευής, ο χρήστης επιθυμεί να τροποποιήσει την επιλογή φόρτισης, πρέπει να μεταβεί στην εφαρμογή «Ρυθμίσεις» και στη συνέχεια να αναζητήσει το μενού «Μπαταρία». Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξει «Υγεία μπαταρίας και φόρτιση» για να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την επιλογή. Στο iPhone 15, η καρτέλα «Υγεία και φόρτιση μπαταρίας» έχει αντικατασταθεί με τη «Βελτιστοποίηση φόρτισης». Επομένως, σε αυτό το μενού ο χρήστης θα βρει την επιλογή «Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας».

Συμβουλές για την παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Συνιστάται η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού, καθώς η Apple συχνά περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας . Εάν τα iPhone είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αρκετά δύσκολες κλιματικές συνθήκες, πρέπει να αποτραπεί η έκθεση της συσκευής σε θερμοκρασίες άνω των 35°C. Ομοίως, ορισμένες θήκες μπορεί να δημιουργήσουν υπερβολική θερμότητα όταν το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο. Εάν ναι, η προστασία πρέπει να αφαιρεθεί για να αποφευχθεί η βλάβη της μπαταρίας.


 

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !