Το Apple Intelligence έκανε το ντεμπούτο του με την beta του iOS 18.1 και του macOS 15.1 , αλλά μέχρι στιγμής είναι μόνο με μερικά χαρακτηριστικά καόι χι ολόκληρο. Ο Τιμ Κουκ, το αφεντικό της Apple, μιλά για σταδιακή ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple , ο Tim Cook είπε:

Όπως αναφέραμε τον Ιούνιο, η διάθεση ξεκίνησε με προγραμματιστές αυτήν την εβδομάδα. Ξεκινήσαμε με ορισμένες λειτουργίες Apple Intelligence, όχι με την πλήρη σουίτα. Άλλες δυνατότητες όπως οι γλώσσες πέρα ​​από τα Αγγλικά των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος, ενώ υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος και το ChatGPT θα ενσωματωθεί μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους. Λοιπόν, ναι, πρόκειται για μια κλιμακωτή εκτόξευση.

Ο Tim Cook δεν έχει ακόμη ανακοινώσει μια ακριβή ημερομηνία για την άφιξη του ChatGPT στο Apple Intelligence, εκτός από το ότι θα είναι πριν από το τέλος του έτους. Επομένως, δεν είναι αδύνατο να συμβεί αυτό με μια ενημέρωση όπως το iOS 18.2 αντί για το iOS 18.1. Επιπλέον, το αφεντικό της Apple δεν λέει αν οι επόμενες beta του iOS 18.1 για προγραμματιστές θα ενσωματώσουν άλλες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης ή αν θα πρέπει και πάλι να περιμένουμε για το iOS 18.2.

Πέρυσι, το iOS 17.2 κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου . Ένα χρόνο νωρίτερα, το iOS 16.2 κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου . Αν υποθέσουμε ότι η Apple διατηρεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να περιμένουμε ότι η τελική έκδοση του iOS 18.2 θα φτάσει πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το iOS 18.1 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και το iOS 18.0 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.