Το iOS 17.6.1 κυκλοφόρησε στις 7 Αυγούστου για να διορθώσει ένα πρόβλημα με τη δυνατότητα προηγμένης προστασίας δεδομένων για το iCloud. Η Apple ανέφερε ότι ένα πρόβλημα θα μπορούσε να αποτρέψει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της προστασίας. Είναι πλέον αρχαία ιστορία.

Στις 19 Αυγούστου, η Apple πρότεινε μια αναθεώρηση αυτής της ενημέρωσης , χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά τι είχε αλλάξει σε σύγκριση με την έκδοση της 7ης Αυγούστου.

Δείτε πώς η Apple εισάγει την προηγμένη προστασία δεδομένων για το iCloud:

Η Προηγμένη Προστασία Δεδομένων για το iCloud είναι μια προαιρετική ρύθμιση που σας προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει η Apple για δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο cloud. Εάν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τη Σύνθετη προστασία δεδομένων, η πλειονότητα των δεδομένων σας iCloud προστατεύεται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας iCloud, φωτογραφιών, σημειώσεων και άλλων. Κανείς εκτός από εσάς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας από άκρο σε άκρο, ούτε καν η Apple, και παραμένει προστατευμένο, ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων στο cloud. Προτού ενεργοποιήσετε την προηγμένη προστασία δεδομένων, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο προστασίας των δεδομένων σας με την τυπική προστασία δεδομένων και πότε ενεργοποιείτε την προηγμένη προστασία δεδομένων.

Από σήμερα, καμία από τις εκδόσεις iOS 17 δεν έχει υπογραφεί (για συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις για iOS 18). Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν μόνο το iOS 18, η τελική έκδοση του οποίου είναι διαθέσιμη από τις 16 Σεπτεμβρίου .