Η Apple δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες με iPad Pro M4 να εγκαταστήσουν το iPadOS 18, την ενημέρωση που κυκλοφόρησε χθες . Αυτό ακολουθεί αρκετές αναφορές χρηστών ότι το tablet έχει παγώσει εντελώς μετά την εγκατάσταση.

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει το iPadOS 18 για το iPad Pro M4 όσον αφορά τους διακομιστές της. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση αυτής της έκδοσης στο tablet, ακόμη και για όσους κατέβασαν το υλικολογισμικό ξεχωριστά. Οι διακομιστές της Apple δεν θα επικυρώσουν την εγκατάσταση αν το δοκιμάσετε. Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού δεν εμφανίζεται πλέον το iPadOS 18.

Αρκετές μαρτυρίες χρηστών στο Reddit αναφέρουν ότι το iPad Pro M4 τους πάγωσε εντελώς μετά την εγκατάσταση του iPadOS 18 χθες. Το tablet αρνείται να ενεργοποιηθεί και να είναι λειτουργικό, ανεξάρτητα από τον χειρισμό που πραγματοποιήθηκε. Η μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε στην Apple για πλήρη αντικατάσταση της συσκευής.

Ένα στοιχείο που προκαλεί έκπληξη είναι ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει όλοι οι κάτοχοι ενός iPad Pro M4 αυτό το μπλοκάρισμα μετά την εγκατάσταση του iPadOS 18. Στην πραγματικότητα, αρκετοί λένε ότι όλα πήγαν καλά.

Η Apple δεν έχει ακόμη αντιδράσει δημόσια για αυτό το θέμα. Επομένως, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν αυτό επηρεάζει πολλούς ανθρώπους ή μόνο κάποιους. Ανεξάρτητα από τον αριθμό, ο κατασκευαστής έκρινε χρήσιμο να αφαιρέσει το iPadOS 18 για το iPad Pro M4. Δεν αλλάζει τίποτα για άλλα tablet, η ενημέρωση είναι ακόμα διαθέσιμη. Το ίδιο και για το iOS 18 σε iPhone.