Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple ετοιμάζει μια αναθεωρημένη έκδοση του iPadOS 18 που θα προορίζεται για iPad Pro M4. Αυτό ακολουθεί τα πολλά μπλοκαρίσματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες αφού οι συσκευές τους γινόντανε τούβλα. Τα άλλα μοντέλα iPad δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η τελική έκδοση του iOS 18 στο iPhone και του iPadOS 18 στο iPad κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου . Αλλά δεν πήγαν όλα όπως είχαν προγραμματιστεί για ορισμένους χρήστες με iPad Pro M4. Το tablet μπορεί να παγώσει μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης και δεν υπάρχει τρόπος να το ξεκλειδώσετε, πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple ώστε ο κατασκευαστής να κανονίσει την αντικατάστασή του. Αρκεί να πούμε ότι δεν είναι πραγματικά πρακτικό και ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Η Apple έκτοτε έστειλε ένα σημείωμα σε εξουσιοδοτημένους επισκευαστές, όπως αναφέρεται από το MacRumors . Η εταιρεία λέει ότι ένας "μικρός αριθμός" M4 iPad Pro απέτυχε να ενεργοποιηθεί μετά την εγκατάσταση του iPadOS 18. Από τότε η ενημέρωση έχει αποσυρθεί από τους διακομιστές και η Apple επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζει μια επιδιόρθωση. Ωστόσο, δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για την αναθεώρηση.

Από την πλευρά τους, οι επισκευαστές λαμβάνουν οδηγίες να προσπαθήσουν να επιβάλουν επανεκκίνηση του iPad Pro εάν η εγκατάσταση του iPadOS 18 αποτύχει. Αλλά αν δεν συμβεί τίποτα, δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να αντικαταστήσουν το tablet.