Είχε ήδη ειπωθεί ότι τα M4 Mac θα δουν το φως της δημοσιότητας το φθινόπωρο, αλλά δεν υπήρχαν περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα, μάθαμε ότι η Apple επέλεξε τον μήνα Νοέμβριο για μάρκετινγκ. Αλλά αυτή η κυκλοφορία σε δύο μήνες δεν σημαίνει ότι η Apple δεν θα διοργανώσει μια κεντρική ομιλία τον Οκτώβριο για να ανακοινώσει τους νέους υπολογιστές.

Πέρυσι, η Apple πρόσφερε την κεντρική της ομιλία στο Scary Fast για το Halloween . Ήταν μάλιστα ένα αρκετά ιδιαίτερο γεγονός γιατί έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί το βράδυ της 30ης προς 31η Οκτωβρίου στην Ευρώπη, ενώ οι κεντρικές ομιλίες γίνονται γενικά στις 7 μ.μ. (ώρα Γαλλίας). Τα Mac M3 ανακοινώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση και το μάρκετινγκ πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Έτσι, η ιστορία θα μπορούσε να είναι λίγο πολύ παρόμοια φέτος.

Αν γίνονται πιστευτές οι φήμες , τα MacBook Pro, iMac και Mac mini θα είναι οι πρώτοι Mac που θα έχουν το δικαίωμα στα τσιπ M4. Τα δύο πρώτα θα πρέπει να είναι μια αρκετά τυπική αναβάθμιση. Η Apple θα προσφέρει περισσότερη ισχύ με το τσιπ M4, αλλά η γενική σχεδίαση δεν πρέπει να αλλάξει. Από την άλλη, το Mac mini M4 θα είναι πιο ενδιαφέρον από τα άλλα, αφού θα προσφέρει νέα σχεδίαση . Η Apple θα μειώσει το μέγεθός της, με μια μορφή που θα μπορούσε να θυμίζει το Apple TV. Επίσης, οι θύρες USB-A θα εξαφανιστούν για να ανοίξουν τη θέση τους για τις θύρες USB-C .