Η Apple Intelligence στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να περιμένει λίγο ακόμα. Πράγματι, η Apple δεν έχει υπογράψει το σύμφωνο AI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Το ίδιο και ο Μέτα που απουσιάζει από τη λίστα.

Ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, το Σύμφωνο AI στοχεύει να επιταχύνει τη συμμόρφωση των εταιρειών με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τεχνητή νοημοσύνη προτού τεθεί σε πλήρη ισχύ τα επόμενα χρόνια. Με την εθελοντική υπογραφή αρχών όπως η διακυβέρνηση δεδομένων, η λογοδοσία και η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, οι υπογράφοντες ελπίζουν να αποκτήσουν ρυθμιστικό πλεονέκτημα.

Περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων των Adobe, OpenAI (ChatGPT), Amazon, Google, Microsoft, Snap (Snapchat) και Samsung. Ωστόσο, δύο ηθοποιοί παραμένουν απόντες. Η Apple, από την πλευρά της, θέλει να συνεργαστεί απευθείας με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία. Ο Meta παραμένει επίσης μάλλον μικτός παρά την αρχική δυναμική προς τη συμφωνία.

«Χαιρετίζουμε την εναρμόνιση των κανόνων της ΕΕ και επί του παρόντος επικεντρωνόμαστε στο έργο μας για τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν αποκλείουμε να ενταχθούμε στο Σύμφωνο AI σε μεταγενέστερο στάδιο », δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο Politico .

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το γεγονός ότι η Apple δεν υπογράφει το σύμφωνο AI είναι λίγο ενοχλητικό για τους Ευρωπαίους που περιμένουν σταθερά την Apple Intelligence. Το AI θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο μήνα με iOS 18.1 και macOS 15.1, εκτός από τα άτομα που βρίσκονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.