Η Apple αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με μια επένδυση στο OpenAI, τον δημιουργό του ChatGPT, σύμφωνα με την Wall Street Journal . Η νέα συγκέντρωση κεφαλαίων της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να ανέλθει σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δύο άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, η Microsoft και η Nvidia, βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν σε αυτόν τον γύρο. Η Microsoft αναμένεται να επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, επιπλέον των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν ήδη επενδύσει στο OpenAI. Η Microsoft κατέχει μερίδιο 49% στα κέρδη του OpenAI.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επένδυση της Apple προέκυψαν στα τέλη Αυγούστου . Δεν ήταν σαφές πόσα ήταν διατεθειμένη να επενδύσει ο κατασκευαστής iPhone.

Η επιθυμία της Apple να επενδύσει στο OpenAI υπογράμμισε την επιθυμία της να διατηρήσει την πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Το OpenAI αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από άλλες startups AI και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά το ChatGPT παραμένει ηγέτης της αγοράς.

Ταυτόχρονα, η επένδυση στο OpenAI θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες της Apple να είναι ουδέτερος συνεργάτης με άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης. Πράγματι, ο κατασκευαστής έχει ήδη δηλώσει ότι θέλει να προσφέρει και άλλη τεχνητή νοημοσύνη παράλληλα με την Apple Intelligence. Επομένως, το ChatGPT δεν θα ήταν το μόνο chatbot. Το Gemini της Google θα έρθει σε λίγους μήνες .

Υπενθυμίζουμε ότι το OpenAI και η Apple συνεργάστηκαν για να ενσωματώσουν το ChatGPT στο Apple Intelligence στο iOS 18. Αυτό θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του έτους .