Όταν το "Taptic Music" είναι ενεργοποιημένο, το Taptic Engine του iPhone στέλνει διακριτικά χτυπήματα, υφές και δονήσεις σε αρμονία με τη μουσική. Η Apple λέει ότι είναι ένα σύστημα που αφορά όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των κωφών και των ατόμων με προβλήματα ακοής. Είναι συμβατό με Apple Music, Apple Music Classic και τώρα Shazam. Άλλες εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να ενημερώνονται για να το υποστηρίζουν.

Η λειτουργία "Touch Music" είναι διαθέσιμη από το iPhone 12 στο iOS 18. Αυτή ενεργοποιείται από τις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Μουσική αφής. Μπορείτε να πατήσετε «Αναπαραγωγή δείγματος» για να καταλάβετε πώς λειτουργεί. Το iPhone σας θα δονείται στο ρυθμό του ήχου που παίζει. Επίσης, υπάρχει ρύθμιση για γρήγορη ενεργοποίηση από το κέντρο ελέγχου.

Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει όμως να θυμάστε: Η Apple λέει ότι το iPhone πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi ή σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το "Touch Music", είτε με Apple Music είτε με Shazam. Το σύστημα μπορεί να πραγματοποιεί λήψη ενός προφίλ ήχου κάθε φορά, εξ ου και η ανάγκη για σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η Apple αγόρασε το Shazam τον Δεκέμβριο του 2017 για 400 εκατομμύρια δολάρια. Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2018 επικυρώθηκε η συναλλαγή . Οι χρήστες των προϊόντων της Apple έχουν έκτοτε καλύτερη ενσωμάτωση με αυτό το εργαλείο, το οποίο σας επιτρέπει να γνωρίζετε τον τίτλο της μουσικής απλώς ακούγοντάς την για λίγα δευτερόλεπτα. Υπάρχει συγκεκριμένα ένα ειδικό κουμπί στο κέντρο ελέγχου στο iOS, καθώς και πρόσβαση μέσω Siri σε iPhone, iPad και Mac.

Το Shazam είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη στο App Store