Η ανίχνευση άπνοιας ύπνου, η οποία βασίζεται στην υπάρχουσα παρακολούθηση ύπνου στο ρολόι, θα προσπαθήσει να προσδιορίσει εάν ο χρήστης πάσχει από τη διαταραχή και στη συνέχεια θα προτείνει περαιτέρω εξετάσεις σε γιατρό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η υπνική άπνοια είναι μια αναπνευστική διαταραχή όπου η αναπνοή σταματά προσωρινά κατά τη διάρκεια του ύπνου, προκαλώντας συχνές αφυπνίσεις και κακή ποιότητα ανάπαυσης. Μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως χρόνια κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένους κινδύνους καρδιακών παθήσεων.

Επομένως, η Apple θα ανακοινώσει την ανίχνευση άπνοιας ύπνου με το Apple Watch Series 10. Αλλά υπάρχει όμως ένα αλλά αφου η λειτουργικότητα μπορεί να μην είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία. Πράγματι, θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε ότι η Apple θα προσφέρει μια ενημέρωση του watchOS στο μέλλον για να την ενεργοποιήσει.

Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Υπάρχουν δύο πιθανότητες. Το πρώτο είναι ότι το σύστημα δεν είναι αρκετά έτοιμο και χρειάζεται ακόμα βελτίωση. Το δεύτερο είναι ότι είναι μια λειτουργία υγείας και ότι πρέπει επομένως να ληφθούν συμφωνίες από οργανισμούς σε διάφορες χώρες για να το προσφέρουν. Και όλο αυτό μπορεί να πάρει χρόνο ανάλογα με την περίπτωση.

Από την άλλη, η ανίχνευση της υψηλής αρτηριακής πίεσης είχε αρχικά ανακοινωθεί για το Apple Watch Series 10. Όμως ο κατασκευαστής δεν είναι έτοιμος και ως εκ τούτου δεν θα το ανακοινώσει στην κεντρική ομιλία.