Η ανίχνευση άπνοιας ύπνου είναι διαθέσιμη στο Apple Watch σε περισσότερες από 150 χώρες/περιοχές με το watchOS 11, το οποίο έγινε διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου . Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτό επειδή πρέπει να περιμένουν την επικύρωση από τις τοπικές αρχές.

Τώρα που ο Καναδάς έχει επικυρώσει το αίτημα της Apple, μπορούμε να περιμένουμε ότι η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί γρήγορα για Καναδούς χρήστες με ένα πρόσφατο Apple Watch. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Για να ανιχνεύσει την υπνική άπνοια, το Apple Watch παρακολουθεί μικρές κινήσεις του καρπού που σχετίζονται με διακοπές στον κανονικό ρυθμό αναπνοής χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο και, στη συνέχεια, καταγράφει τα δεδομένα στην ενότητα "Διαταραχές αναπνοής" στην εφαρμογή Υγεία. Φυσιολογικές σε μικρούς αριθμούς, οι αναπνευστικές διαταραχές είναι ένας καλός δείκτης της ποιότητας του ύπνου. Και αν εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια πολλών νυχτών, μπορεί να είναι σημάδι υπνικής άπνοιας.

Ο νέος αλγόριθμος υπνικής άπνοιας αναλύει δεδομένα σχετικά με αναπνευστικές διαταραχές και, στη συνέχεια, το Apple Watch ειδοποιεί τον χρήστη εάν υπάρχουν σημάδια υπνικής άπνοιας. Η ειδοποίηση περιλαμβάνει τη χρονική περίοδο που εμφανίστηκε πιθανή άπνοια και εκπαιδευτικούς πόρους που ενθαρρύνουν την αναζήτηση θεραπείας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξάγουν ένα PDF που περιγράφει λεπτομερώς τις αναπνευστικές τους διαταραχές σε διάστημα τριών μηνών και να το μοιραστούν με τον γιατρό τους για να το συζητήσουν με βάση πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες.