Λίγες μέρες μετά το ακουστικό βαρηκοΐας για το AirPods Pro 2 , η Apple λαμβάνει το πράσινο φως για να προσφέρει ανίχνευση υπνικής άπνοιας στα Apple Watches. Η επικύρωση δόθηκε από τον FDA, την αμερικανική διοίκηση που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των προϊόντων τροφίμων και φαρμάκων.

Η Apple ανακοίνωσε την ανίχνευση άπνοιας ύπνου στα Apple Watches κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της 9ης Σεπτεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμο αυτό το φθινόπωρο με μια ενημέρωση για το Apple Watch Series 9 και 10, καθώς και το Apple Watch Ultra 2 σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές.

Για να ανιχνεύσει την υπνική άπνοια, το Apple Watch παρακολουθεί μικρές κινήσεις του καρπού που σχετίζονται με διακοπές στον κανονικό ρυθμό αναπνοής χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο και, στη συνέχεια, καταγράφει τα καταγεγραμμένα δεδομένα στην ενότητα "Διαταραχές αναπνοής" στην εφαρμογή Υγεία. Φυσιολογικές σε μικρούς αριθμούς, οι αναπνευστικές διαταραχές είναι ένας καλός δείκτης της ποιότητας του ύπνου. Και αν εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια πολλών νυχτών, μπορεί να είναι σημάδι υπνικής άπνοιας.

Ο νέος αλγόριθμος υπνικής άπνοιας αναλύει δεδομένα σχετικά με αναπνευστικές διαταραχές και, στη συνέχεια, το Apple Watch ειδοποιεί τον χρήστη εάν υπάρχουν σημάδια υπνικής άπνοιας. Η ειδοποίηση περιλαμβάνει τη χρονική περίοδο που εμφανίστηκε πιθανή άπνοια και εκπαιδευτικούς πόρους που ενθαρρύνουν την αναζήτηση θεραπείας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξάγουν ένα PDF που περιγράφει λεπτομερώς τις αναπνευστικές τους διαταραχές σε διάστημα τριών μηνών και να το μοιραστούν με τον γιατρό τους για να το συζητήσουν με βάση πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες.

Η ενημέρωση για την ανίχνευση άπνοιας ύπνου στα Apple Watches θα είναι διαθέσιμη σύντομα, αλλά η Apple δεν έχει δώσει ακόμη την ακριβή ημερομηνία.