Το Live Activities, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με το iOS 16 , σας επιτρέπει να εμφανίζετε ζωντανές πληροφορίες, κυρίως στην οθόνη κλειδώματος ή στο Dynamic Island στα πρόσφατα iPhone. Το θέμα, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι να έχουμε ζωντανές πληροφορίες. Αλλά ένας προγραμματιστής παρατήρησε ότι η Apple έκανε μια αλλαγή.

Αυτός ο προγραμματιστής, του οποίου το όνομα είναι Nico, προσφέρει μια εφαρμογή που υποστηρίζει ζωντανές δραστηριότητες, με αυτές να ενημερώνονται κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό του επιτρέπει να εμφανίζει την ποδηλατική του ταχύτητα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό ήταν δυνατό με το iOS 17, αλλά το iOS 18 επιβάλλει μια καθυστέρηση μεταξύ 5 και 15 δευτερολέπτων. Έτσι, η εφαρμογή θα πρέπει να εμφανίζει την ταχύτητα με καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων, η οποία μπορεί να είναι προβληματική ανάλογα με την περίπτωση.

Ίσως πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα σφάλμα με το iOS 18, δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε beta αλλά η Apple επιβεβαίωσε στον προγραμματιστή ότι αυτή είναι όντως η επιδιωκόμενη συμπεριφορά. Η εταιρεία δικαιολογείται από το γεγονός ότι η ζωντανή δραστηριότητα απαιτεί εγγραφή στο χώρο αποθήκευσης του iPhone. Έτσι, μια ανανέωση κάθε δευτερόλεπτο συνεπάγεται 60 λειτουργίες εγγραφής ανά λεπτό στην αποθήκευση μόνο για ζωντανή δραστηριότητα. Η Apple θέλει να αποτρέψει τη γρήγορη φθορά της μνήμης NAND.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η Apple επισημαίνει στον ιστότοπό της ότι μια "εφαρμογή προπόνησης θα μπορούσε να εμφανίζει μετρήσεις φυσικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο και να προσφέρει διαδραστικούς ελέγχους για παύση ή ακύρωση της προπόνησης . " Αλλά αυτή η πτυχή "σε πραγματικό χρόνο" δεν είναι πλέον πραγματικά σχετική με το iOS 18.