Η Apple ανακοίνωσε υποστήριξη για τη λήψη χωρικών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του iPhone 16 και αποδεικνύεται ότι θα είναι διαθέσιμη και στο iPhone 15 Pro.

Ανοίγοντας την εφαρμογή Κάμερα στο iOS 18.1, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια νέα ενότητα που ονομάζεται "Χωρική" και η οποία υποδεικνύει:

Εγγράψτε χωρικές φωτογραφίες και βίντεο με αξιοσημείωτο βάθος για προβολή στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο Apple Vision Pro. Για καλύτερα αποτελέσματα, κρατήστε το iPhone σε οριζόντιο προσανατολισμό και σταθερό κατά την εγγραφή. Τα βίντεο εγγράφονται με ταχύτητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο στα 1080p. Ένα λεπτό βίντεο στο διάστημα είναι περίπου 130 MB.

Ήταν ήδη δυνατή η λήψη διαστημικών φωτογραφιών, αλλά μόνο με το Apple Vision Pro. Χάρη στο iOS 18.1, αυτό θα είναι δυνατό και με το iPhone 15 Pro. Το τελευταίο μπορούσε ήδη να καταγράφει χωρικά βίντεο για να τα παρακολουθήσει στο Apple Vision Pro.

Επιπλέον, το visionOS 2 προσφέρει μια επιλογή που σας επιτρέπει να «μεταμορφώσετε» μια τυπική φωτογραφία σε χωρική φωτογραφία, όλα χάρη στη μηχανική εκμάθηση. Αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν τραβάτε μόνοι σας μια φωτογραφία διαστήματος.

Η τελική έκδοση του iOS 18.1 θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο σύμφωνα με την Apple. Το κύριο νέο χαρακτηριστικό είναι η διαθεσιμότητα του Apple Intelligence… εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.