Το SparseRestore είναι ένα exploit που σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τα δεδομένα του iPhone για να ενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες. Ορισμένοι ενεργοποιούν το Dynamic Island σε iPhone πριν από το iPhone 15 Pro, το Face ID σε οριζόντια λειτουργία, το Stage Manager σε μη συμβατά iPad ή το Apple Intelligence στην Ευρώπη, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το SparseRestore είναι πολύ στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό επειδή κατέστησε δυνατή την ύπαρξη του AI της Apple στην Ευρώπη, αλλά η εκμετάλλευση στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πρόσφατη. Έκανε το ντεμπούτο του με το TrollRestore/TrollStore στο iOS 17 για να εγκαθιστά εφαρμογές σε μορφή IPA χωρίς να περνάει από το App Store και κυρίως να μην χρειάζεται να τις υπογράφει κάθε εβδομάδα για να μπορεί να τις χρησιμοποιεί. Τα εγκαθιστάς μια φορά και τελειώνεις.

Στη συνέχεια έφτασε το iOS 18 και κάποιοι ανακάλυψαν ότι ήταν δυνατό να υπάρχει Apple Intelligence στην Ευρώπη. Φυσικά, αυτό επέτρεψε στο κατόρθωμα να γίνει ακόμα πιο πολυσυζητημένο. Και επέστρεψε στα αυτιά της Apple, η οποία επομένως μπλόκαρε το σύστημα με την beta 5 του iOS 18.1.

Εάν διαθέτετε iPhone με iOS 16, iOS 17, iOS 18 ή iOS 18.1 (έως Beta 4), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που βασίζονται στο SparseRestore. Αλλά όμως τελείωσε για τις νεότερες εκδόσεις.