Η έκθεση ξεκινά με την παρουσίαση φωτεινότερων χρωμάτων από τα προηγούμενα μοντέλα, με ένα σύστημα με δύο κάμερες τοποθετημένες κάθετα στο πίσω μέρος του smartphone, όπως το iPhone 12 του 2020 . Από την πλευρά του υλικού, μας λένε για παραδοσιακές βελτιώσεις. Νέο τσιπ A18 , 30% ταχύτερο από το προηγούμενο. Σημειώνουμε επίσης την επιστροφή του κουμπιού δράσης, που εμφανίστηκε πέρυσι στα μοντέλα Pro, καθώς και την άφιξη ενός ειδικού κουμπιού κάμερας , ακριβώς κάτω από το κουμπί on/off. Επιτρέπει να

Γενικά ακολουθούμε τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 15, με οθόνη 6,1 6,7 " για την έκδοση Plus . Ωστόσο, το πάνελ είναι πιο φωτεινό, φτάνοντας τα 2000 nits. Βρίσκουμε επίσης το Dynamic Island για τους αισθητήρες Face ID και την μπροστινή κάμερα και μια θύρα USB-C για φόρτιση και δεδομένα στη βάση του smartphone.

Το κύριο σύστημα διπλής κάμερας 48MP προσφέρει το «ισοδύναμο» τεσσάρων φακών με λειτουργία macro όπως στα μοντέλα Pro που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, καθώς και λειτουργία αυτόματης εστίασης εξαιρετικά ευρείας. Αυτή η μείωση των χαρακτηριστικών φέρνει χαρακτηριστικά που έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από προηγούμενους επαγγελματίες στην κύρια γκάμα. Για παράδειγμα, μπορούμε πλέον να κινηματογραφούμε σε 4K στα 60fps Dolby Vision ή ακόμα και να κάνουμε ρετούς και να αφαιρούμε στοιχεία από φωτογραφίες χρησιμοποιώντας AI.

Τέλος, ενώ ακόμα περιμένουμε το Apple Intelligence , αυτό είναι το πρώτο "mainstream" τηλέφωνο από την εταιρεία που είναι συμβατό με αυτό το ενισχυμένο με AI σύστημα. Η Apple εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να παρουσιάσει ξανά ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες, όπως η αυτόματη σύνοψη email ή εξατομικευμένα emoji, αλλά ήταν ιδιαίτερα η οπτική νοημοσύνη που τράβηξε τα βλέμματα. Και για καλό λόγο, σας επιτρέπει να αναζητάτε πληροφορίες για το τι «βλέπει» η κάμερα σε πραγματικό χρόνο. Το Apple Intelligence φτάνει σε beta τον επόμενο μήνα στα αμερικανικά αγγλικά, με άλλες γλώσσες να έχουν προγραμματιστεί έως το 2025.

Μπορείτε να αποκτήσετε το iPhone 16 από 799 $ για 128 GB, σε σύγκριση με 899 $ για τον ίδιο χώρο αποθήκευσης στην έκδοση Plus. Οι προπαραγγελίες είναι ανοιχτές και το iPhone 16 έρχεται στις 20 Σεπτεμβρίου.