Το iPhone 16 θα δικαιούται ένα νέο κουμπί το Capture και οι προστατευτικές θήκες θα πρέπει φυσικά να προσαρμοστούν με αυτό. Ορισμένες είναι ήδη έτοιμες και η Apple θα χρησιμοποιήσει διαφορετική μέθοδο όπως βλέπουμε.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον  DuanRui δείχνει θήκες iPhone 16 με μια ειδική θέση στη δεξιά άκρη που θα σας επιτρέψει να πατήσετε το νέο κουμπί Λήψη, το οποίο θα επικεντρωθεί στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Ο DuanRui προσθέτει ότι οι θήκες της Apple θα προσφέρουν ένα πιο ενδιαφέρον σύστημα, δηλαδή ότι δεν θα υπάρχει τρύπα όπως στις θήκες τρίτων κατασκευαστών αξεσουάρ. Αντίθετα, η Apple θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη σχεδίαση για «καλύτερο» οπτικό αποτέλεσμα και καλύτερη προστασία του κουμπιού. 

Το κουμπί Λήψη θα είναι ένα χωρητικό κουμπί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από εφαρμογές κάμερας (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι διαθέσιμες στο App Store). Θα έχει ένα σύστημα πίεσης δύναμης που θα συνδέεται με ένα API για προγραμματιστές. Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κλειδώσει την έκθεση και να εστιάσετε πριν πατήσετε το κουμπί μέχρι τέρμα για να τραβήξετε τη φωτογραφία.

Η ολίσθηση κατά μήκος του χωρητικού κουμπιού θα εκτελέσει επίσης διαφορετικές ενέργειες. Αυτή η χειρονομία θα συνοδεύεται από ένα API για προγραμματιστές. Και τελευταίο σημείο... θα μπορείτε να ορίσετε μια εφαρμογή κάμερας έτσι ώστε να ανοίξει η εν λόγω εφαρμογή πατώντας το κουμπί.

Η Apple θα ανακοινώσει το iPhone 16 της στις 9 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας .