Γιατί αγοράζετε ένα iPhone; Η εταιρεία CIRP προσφέρει μια μελέτη για το θέμα και μπορούμε να δούμε ότι τα νέα χαρακτηριστικά της Apple δεν είναι ο κύριος λόγος για την αγορά.

Η έρευνα επέτρεψε στους ερωτηθέντες να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Στη συνέχεια, το CIRP ταξινόμησε τα δεδομένα σε αυτές τις έξι κατηγορίες:

  • Το παλιό κινητό ήταν ξεπερασμένο
  • Το παλιό κινητό χάθηκε, είχε σπάσει ή κλαπεί
  • Θέλετε να επωφεληθείτε από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες
  • Ενδιαφέρουσα προώθηση από τον χειριστή
  • Βελτιωμένη ποιότητα δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης σε 5G
  • Οι φίλοι και η οικογένεια έχουν iPhone

Το 44% λέει ότι αγοράζει ένα iPhone επειδή το παλιό του τηλέφωνο είναι απλά ξεπερασμένο. Για το 29%, ο λόγος είναι ότι το παλιό τηλέφωνο χάθηκε, έσπασε ή κλάπηκε. Πρέπει να περιμένετε μέχρι την τρίτη θέση για τα νέα χαρακτηριστικά να αποτελέσουν λόγο για να αγοράσετε το iPhone. Το μερίδιο είναι 18%. 

Οι ενδιαφέρουσες προσφορές από τον χειριστή λαμβάνουν μερίδιο 6%. Το να έχουμε καλύτερο δίκτυο αντιπροσωπεύει μόνο το 2%. Και τέλος, η αγορά επειδή αγαπημένα πρόσωπα έχουν iPhone αντιπροσωπεύει το 1%.

Το μερίδιο 18% για νέα χαρακτηριστικά δεν είναι απαραίτητα καλά νέα για την Apple. Πράγματι, φημολογείται ότι ο κατασκευαστής ελπίζει ότι η Apple Intelligence θα ενισχύσει τις πωλήσεις του iPhone 16. Αλλά αυτό θα είναι δύσκολο, ειδικά επειδή το AI θα είναι διαθέσιμο μόνο στα αμερικανικά αγγλικά κατά την κυκλοφορία. Επιπλέον, θα πρέπει να περιμένετε για το iOS 18.1 και δεν θα είναι δυνατή η ενεργοποίησή του σε iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Apple θα ανακοινώσει το iPhone 16 της στις 9 Σεπτεμβρίου .