Σύμφωνα με το Reuters , οι ινδικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο της Tata Electronics, που ανήκε στο παρελθόν στην Foxconn. Το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου αναμένεται να συνεχιστεί καθώς το κράτος είναι απίθανο να επιτρέψει την επανέναρξη της παραγωγής τώρα.

Η φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη χημικών και κατασβέστηκε πλήρως. Αν και 11 εργαζόμενοι υπέστησαν αρχικά ασφυξία, μόνο δύο από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να απεγκλωβιστούν σύντομα. Το περιστατικό είναι το τελευταίο που επηρεάζει τους προμηθευτές της Apple στην Ινδία, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Απαντώντας στο περιστατικό, η Tata είπε:

Δυστυχώς, ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιό μας στο Χοσούρ του Ταμίλ Ναντού. Τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης μας βοήθησαν να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των εργαζομένων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η φωτιά επηρέασε γειτονικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου αυτού που επρόκειτο να ξεκινήσει τη συναρμολόγηση iPhone μέχρι το τέλος του έτους .

Μια παρόμοια φωτιά σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 σε ένα εργοστάσιο της Foxlink στην Ινδία που κατασκεύαζε καλώδια iPhone. Αν και αυτό το περιστατικό δεν προκάλεσε θύματα, προκάλεσε τη μερική κατάρρευση ενός κτιρίου, που κόστισε στον προμηθευτή της Apple 12 εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.