Η Apple προειδοποίησε τους κατόχους λογαριασμού ταμιευτηρίου με την Apple Card ότι το επιτόκιο έχει μειωθεί από 4,40% σε 4,25%. Αυτή είναι η δεύτερη πτώση μέχρι τώρα.

Η πρώτη πτώση του επιτοκίου του λογαριασμού ταμιευτηρίου Apple Card σημειώθηκε την άνοιξη , από 4,50% σε 4,4%. Και λίγους μήνες μετά, από 4,40% πηγαίνει στο 4,25%. Οι πελάτες έλαβαν μια ειδοποίηση για να τους ειδοποιήσουν για την αλλαγή.

Η αλλαγή αυτή αντιστοιχεί στην επιθετική μείωση των επιτοκίων που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία τα μείωσε κατά 50 μονάδες βάσης. Επομένως, είναι λογικό η ετήσια ποσοστιαία απόδοση ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου να παρουσιάζει διακυμάνσεις μετά από μια αλλαγή του επιτοκίου της Fed.

Υπενθυμίζουμε ότι ο λογαριασμός ταμιευτηρίου με την Apple Card έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2023 . Τότε το επιτόκιο που προσφερόταν ήταν 4,15%. Η Apple ισχυρίστηκε ότι ήταν 10 φορές περισσότερο από τον μέσο όρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια αυξήθηκε στο 4,25% τον Δεκέμβριο , μετά στο 4,35% στις αρχές Ιανουαρίου και στο 4,50% στο τέλος του ίδιου μήνα . Τότε υπήρξε η πρώτη πτώση τον Απρίλιο στο 4,40% και τώρα πέφτει στο 4,25%.

Συγκριτικά, πολλοί δημοφιλείς λογαριασμοί ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης προσφέρουν συνήθως επιτόκια μεταξύ 4,25% και 5,25% στις Ηνωμένες Πολιτείες.