Δεν υπάρχει τίποτα το νέο για το iOS 18, το macOS Sequoia, το watchOS 11 ή ακόμα και το tvOS 18. Αυτά τα λειτουργικά συστήματα παραμένουν στην έκδοση beta 8 που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Το visionOS 2 είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες βάθους από δισδιάστατες φωτογραφίες και να τις μετατρέπει σε τρισδιάστατες φωτογραφίες μέσω προηγμένης μηχανικής εκμάθησης. Η Apple εξηγεί ότι αυτή η δυνατότητα στοχεύει να προσθέσει βάθος στις φωτογραφίες για να κάνει τις αναμνήσεις πιο καθηλωτικές.

Οι νέες χειρονομίες ενεργοποιούν την Αρχική οθόνη και το Κέντρο Ελέγχου και η Αρχική οθόνη είναι πλέον προσαρμόσιμη, με δυνατότητα αναδιάταξης εφαρμογών. Η λειτουργία ταξιδιού υποστηρίζει πλέον τρένα και τα προφίλ χρηστών επισκεπτών αποθηκεύονται πλέον για 30 ημέρες, επομένως οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να ολοκληρώνουν τη διαδικασία ρύθμισης κάθε φορά που δοκιμάζουν τα ακουστικά.

Αργότερα φέτος, η δυνατότητα Virtual Display του Mac θα υποστηρίζει υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερες εικονικές οθόνες, οι οποίες σύμφωνα με την Apple θα ισοδυναμούν με δύο οθόνες 4K δίπλα-δίπλα. Χάρη σε μια ενημέρωση AirPlay, το Vision Pro μπορεί να λειτουργήσει ως δέκτης AirPlay, έτσι ώστε το περιεχόμενο από το iPhone, το iPad ή το Mac να μπορεί να κοινοποιηθεί με τα ακουστικά.