Δεν είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση του iOS 18.0

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 18 τον Ιούνιο στο WWDC 2024 . Υπήρχαν τότε αρκετές beta κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στη συνέχεια μια υποψήφια έκδοση . Η τελική έκδοση έφτασε τελικά στις 16 Σεπτεμβρίου .

Υπάρχουν πολλές νέες δυνατότητες με το iOS 18 όπως εξατομίκευση της αρχικής οθόνης, νέο κέντρο ελέγχου, υποστήριξη για RCS (διάδοχος SMS), βελτιώσεις για το iMessage, μια αναθεωρημένη εφαρμογή Photos, δυνατότητα κλειδώματος πρόσβασης σε εφαρμογές με Face ID, Apple Εφαρμογή κωδικών πρόσβασης και πολλά άλλα. Το Apple Intelligence είναι ένα άλλο μεγάλο νέο, αλλά θα φτάσει μόνο με το iOS 18.1… εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Στις 3 Οκτωβρίου, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 18.0.1. Αυτή η έκδοση είναι η πιο πρόσφατη και, φυσικά, εξακολουθεί να είναι υπογεγραμμένη στους διακομιστές της Apple. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε κανονικά. Πρότεινε τις ακόλουθες διορθώσεις:

  • Υπό ορισμένες συνθήκες, η οθόνη αφής ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται προσωρινά στα μοντέλα iPhone 16 και iPhone 16 Pro.
  • Η κάμερα θα μπορούσε να παγώσει κατά την εγγραφή βίντεο σε λειτουργία macro στην κάμερα υπερευρυγώνιας γωνίας σε 4K με την επιλογή HDR απενεργοποιημένη στα μοντέλα iPhone 16 Pro.
  • Η εφαρμογή Messages θα μπορούσε να κλείσει απροσδόκητα όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα με ένα κοινό πρόσωπο Apple Watch.
  • Η απόδοση σε ορισμένα μοντέλα iPhone μπορεί να μειωθεί λόγω προβλήματος με την εκχώρηση μνήμης.

Η επόμενη ενημέρωση θα είναι το iOS 18.1. Θα είναι διαθέσιμο αυτόν τον μήνα και η κύρια νέα δυνατότητα θα είναι η υποστήριξη για Apple Intelligence. Όμως, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι διαθέσιμη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε iPhone και iPad.