Η Apple ετοιμάζεται να εμπλουτίσει το Κέντρο Ελέγχου του iOS 18.1 προσθέτοντας μια εντολή αφιερωμένη στη δορυφορική συνδεσιμότητα για iPhone 14 και μεταγενέστερα μοντέλα. Αυτή η νέα δυνατότητα θα μπορούσε να εμφανιστεί ήδη από την έκτη beta του iOS 18.1, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα μετά από μια απροσδόκητη αναβολή.

Ειδικός έλεγχος για δορυφορική συνδεσιμότητα

Μέχρι τώρα, η διαχείριση της δορυφορικής συνδεσιμότητας απαιτούσε τη μετάβαση από τη μονάδα συνδυασμένης συνδεσιμότητας στο Κέντρο Ελέγχου. Με το iOS 18.1, η Apple σχεδιάζει να προσθέσει ένα μεμονωμένο κουμπί για γρήγορη ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας. Αυτό το νέο στοιχείο ελέγχου θα ενώνει τα υπάρχοντα κουμπιά για Wi-Fi, Bluetooth, κινητό και VPN στην ενότητα "Συνδεσιμότητα".

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από αλλαγές κώδικα που εντόπισε ο Aaron Perris στο κοινωνικό δίκτυο X. Η προσθήκη αυτού του κουμπιού αποτελεί μέρος του επανασχεδιασμού του Κέντρου Ελέγχου που εισήχθη με το iOS 18, το οποίο σας επιτρέπει πλέον να δημιουργείτε πολλές σελίδες και να εξατομικεύετε τη διεπαφή σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Μια ολόκληρη σελίδα είναι αφιερωμένη στη συνδεσιμότητα από προεπιλογή, αλλά η Apple θέλει να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία προσφέροντας μεμονωμένα στοιχεία ελέγχου για κάθε δυνατότητα. 

Καλύτερη προσβασιμότητα για τους χρήστες

Η δυνατότητα ατομικής διαχείρισης της δορυφορικής συνδεσιμότητας ανταποκρίνεται σε αίτημα χρηστών που επιθυμούν ταχύτερη και πιο διαισθητική πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή. Μέχρι τώρα, ήταν απαραίτητο να διατηρηθεί η πλήρης σελίδα συνδέσεων για να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ο δορυφόρος, κάτι που θα μπορούσε να είναι λιγότερο πρακτικό. Επιπλέον, αυτό το στοιχείο ελέγχου χρησιμεύει επίσης για την εκκίνηση της επίδειξης έκτακτης ανάγκης SOS, μια βασική δυνατότητα για την ασφάλεια των χρηστών.

Καθυστέρηση στην κυκλοφορία της beta 6 του iOS 18.1

Η έκτη beta του iOS 18.1, η οποία θα πρέπει να ενσωματώνει αυτό το νέο κουμπί, δεν κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι ακριβείς λόγοι αυτής της αναβολής παραμένουν άγνωστοι, αλλά θα μπορούσαν να συνδέονται με ένα σφάλμα της τελευταίας στιγμής που απαιτεί διόρθωση. Η Apple χρειάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει ενημερώσεις που προκάλεσαν σφάλματα ή πάγωμα σε ορισμένες συσκευές, ιδίως με το watchOS 11.1 και μια ενημέρωση για το HomePod τον Σεπτέμβριο.

Η τελική έκδοση του iOS 18.1 αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.