Το κλειδί στο iPhone για ενοικίαση αυτοκινήτου

Σε μια συνέντευξη στο The Point Guy για τον εορτασμό των 10 χρόνων Apple Pay , ο διευθυντής είπε:

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ενοικίαση αυτοκινήτου, να επιβεβαιώσετε τον έλεγχο ταυτότητας και την ταυτότητά σας… μπορείτε να φανταστείτε ότι μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου θα σας εκδώσει ένα ψηφιακό κλειδί και αυτό το κλειδί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα και τη χρήση ενός αυτοκινήτου.

Η μάνατζερ παραμένει λίγο ασαφής προς το παρόν, αλλά εντούτοις προτείνει ότι το iPhone ή το Apple Watch θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να ξεκλειδώσουν και να ξεκινήσουν ένα αυτοκίνητο, αντί να έχουν ένα φυσικό κλειδί όπως συμβαίνει σήμερα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple προσφέρει ήδη αυτό το σύστημα ψηφιακού κλειδιού στο iPhone και το Apple Watch χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Χαρτών και την τεχνολογία NFC. Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο για όσους έχουν το όχημα. Εδώ μιλάμε για ενοικίαση αυτοκινήτου.

Επιπλέον, η Apple προσφέρει ήδη το ψηφιακό κλειδί για δωμάτια σε ορισμένα ξενοδοχεία . Η ιδέα είναι ότι η λίστα με τα συμβατά ξενοδοχεία μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Η Apple ξεκίνησε την υποστήριξη για ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου το 2022 και ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων όπως οι BMW, BYD, Hyundai/Genesis/Kia, Lotus, Mercedes-Benz και RAM έχουν αναπτύξει υποστήριξη για αυτήν τη δυνατότητα. Σύντομα θα υπάρχουν Audi, Volvo και Polestar . Η Jennifer Bailey λέει ότι η Apple συνεργάζεται με περισσότερες από 30 αυτοκινητοβιομηχανίες συνολικά.

Επιτυχία του Apple Pay για μεταφορά

Στην πορεία, η Jennifer Bailey διαβεβαιώνει ότι η χρήση του Apple Pay για τις δημόσιες συγκοινωνίες είναι «απλά φανταστική» και «το λατρεύει» . Το 2022, η Apple ξεκίνησε την υποστήριξη για ψηφιακές ταυτότητες και άδειες οδήγησης με την εφαρμογή της Χάρτες, και ενώ χρειάστηκε χρόνος για να απογειωθεί, ο επικεφαλής της Apple Pay είναι βέβαιος ότι η υιοθέτηση θα επιταχυνθεί επειδή η επιλογή της ψηφιακής ταυτότητας είναι «πραγματικά βαθιά ” . Η ίδια προσθέτει:

Αυτό θα είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, όπως συνέβη στην περίπτωση της Apple Pay. Πρόκειται για να βοηθήσουμε τις πολιτείες να κατανοήσουν πώς η προσέγγισή μας είναι προστατευμένη και εξαιρετικά ασφαλής, πώς δεν έχουμε τα δεδομένα και πώς δεν διατηρούμε καμία σύνδεση με το σημείο όπου προσκομίζετε την ταυτότητά σας.

Τέλος, αναφέρει ότι το Apple Pay δεν είχε άμεση επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 2014. Ωστόσο, η Apple «δούλεψε πολύ σκληρά» για να δημιουργήσει μια «εξαιρετική εμπειρία πελάτη» την τελευταία δεκαετία, λέει.