Σύμφωνα με το macReports , η άδεια που επέτρεπε στην Apple να δοκιμάσει το σύστημα οδήγησης για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους της Καλιφόρνια ίσχυε μέχρι τις 30 Απριλίου 2025. Όμως ο κατασκευαστής iPhone υπέβαλε αίτημα στις 25 Σεπτεμβρίου ώστε να ακυρωθεί αμέσως. Το DMV της Καλιφόρνια επικύρωσε το αίτημα στις 27 Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου η άδεια δεν είναι πλέον έγκυρη.

Αυτό έρχεται αρκετούς μήνες μετά τη διακοπή της παραγωγής του Apple Car. Ήταν τον Φεβρουάριο του 2024 που η Apple πήρε την απόφαση να ακυρώσει το έργο αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της . Ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και αντιπροσώπευε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο κατασκευαστής αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τα χρόνια. Αρχικά έγινε λόγος για ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, μετά για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα διαφορετικής  μάρκας. Και η ιδέα της δημιουργίας ενός αυτοκινήτου έγινε ξανά πραγματικότητα. Αλλά τελείωσε, το έργο είναι πλέον θαμμένο.

Η Apple χρησιμοποίησε SUV Lexus για να οδηγεί στους δρόμους της Καλιφόρνια και να δοκιμάσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Τα αυτοκίνητα είχαν πολλούς αισθητήρες και κάμερες για να δοκιμάσουν τις διαφορετικές τεχνολογίες.