Η Apple μπαίνει πραγματικά στην τεχνητή νοημοσύνη με την πλατφόρμα Apple Intelligence, αλλά δεν είναι όλα τέλεια και ορισμένες λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες αρχικά. Πράγματι, θα πρέπει να περιμένουμε πολλές ενημερώσεις , μερικές από τις οποίες δεν θα φτάσουν πριν από το 2025, ενώ οι λειτουργίες παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 .

Η Apple Intelligence υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mark Gurman του Bloomberg , η Apple γνωρίζει πολύ καλά ότι απομένει πολλή δουλειά, σε σημείο που αρκετοί εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η εταιρεία είναι δύο χρόνια πίσω σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (OpenAI, Google, κλπ). Ακόμη και εσωτερικές μελέτες δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία από τις εσωτερικές μελέτες της Apple δείχνει ότι το ChatGPT του OpenAI είναι 25% πιο ακριβές από τη Siri και μπορεί να απαντήσει σε 30% περισσότερες ερωτήσεις.

Το Apple Intelligence θα κάνει το ντεμπούτο του με iOS 18.1 στο iPhone, iPadOS 18.1 σε iPad και macOS 15.1 σε Mac. Οι ενημερώσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στις 28 Οκτωβρίου εάν γίνει πιστευτή μια διαρροή. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμες μόνο μερικές λειτουργίες, κυρίως όλα όσα σχετίζονται με εργαλεία για την εκ νέου επεξεργασία ενός κειμένου (αλλαγή τόνου, γραμματική κ.λπ.). Αλλά περισσότερα θα έρθουν αργότερα, όπως η ενσωμάτωση ChatGPT, το νέο Siri, η οπτική αναζήτηση και άλλα.

Το Apple Intelligence έχει την ιδιαιτερότητα να εργάζεται τοπικά σε iPhone, iPad ή Mac, όπου άλλα (όπως το ChatGPT) βασίζονται σε μια υποχρεωτική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το AI της Apple απαιτεί τουλάχιστον μία συσκευή με το τσιπ A17 Pro (iPhone 15 Pro/Pro Max και iPad mini 7) ή ένα Mac και iPad με το τσιπ M1.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple μπορεί να φτάσει στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, γνωρίζοντας ότι προχωρά πολύ γρήγορα. Ο Gurman είναι σίγουρος: «Η [Apple] έχει μια μάρκα με μεγάλη εκτίμηση, σχεδόν απεριόριστους πόρους και ιστορικό επιτυχίας (βλ. Apple Plans). Σε κάποιο σημείο, η Apple θα αναπτύξει, θα προσλάβει ή θα αποκτήσει κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης .