Κέντρο ελέγχου

Τέσσερα νέα κουμπιά εμφανίστηκαν στο Κέντρο Ελέγχου. Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, υπάρχουν πλέον ξεχωριστές συντομεύσεις για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του AirDrop και του Satellite , οι οποίες προηγουμένως ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω του ελέγχου συνδεσιμότητας all-in-one.

Η Apple πρόσθεσε επίσης στοιχεία ελέγχου για το Μέτρο και το Επίπεδο . Το κουμπί Measurement ανοίγει την εφαρμογή Measurement, ενώ το κουμπί Level ανοίγει απευθείας τη λειτουργικότητα Level της εφαρμογής.

Στη δοκιμαστική συσκευή μας, τα κουμπιά Μέτρηση και Επίπεδο δεν εμφανίζονται στην Beta 6. 

Περιλήψεις ειδοποιήσεων

Η δυνατότητα σύνοψης ειδοποιήσεων, μέρος του Apple Intelligence, έχει λάβει μια μικρή ενημέρωση. Όταν έχετε μια στοίβα ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος, το σήμα που εμφανίζει τον αριθμό των ειδοποιήσεων ταιριάζει πλέον με το χρώμα της ταπετσαρίας σας, καθιστώντας το πιο ορατό. 

Apple Music και TikTok

Οι χρήστες της Apple Music μπορούν πλέον να μοιράζονται τραγούδια απευθείας στο TikTok . Με την κοινή χρήση μουσικής στο κοινωνικό δίκτυο, εμφανίζεται ένα νέο αρχείο, το οποίο προσφέρει τη δημιουργία μιας φωτογραφίας, ενός βίντεο ή την αποστολή του ως ιδιωτικό μήνυμα. Το TikTok σάς επιτρέπει να εγγράψετε ένα βίντεο με το τραγούδι στο παρασκήνιο, αλλά όχι να μοιράζεστε τους στίχους.

Ανίχνευση υπνικής άπνοιας

Η έκτη beta του iOS 18.1 προσθέτει επιτέλους υποστήριξη για ανίχνευση άπνοιας ύπνου και αναγνώσεις αναπνευστικών διαταραχών για χρήστες Apple Watch. Μετά την ενημέρωση στο iOS 18.1, μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Υγεία και να αναζητήσετε "Διαταραχές αναπνοής" για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για άπνοια ύπνου.

Σύμφωνα με την Apple, οι ειδοποιήσεις για άπνοια ύπνου θα αποστέλλονται μόνο αφού το Apple Watch έχει συγκεντρώσει πληροφορίες τουλάχιστον 10 ημερών σχετικά με αναπνευστικές διαταραχές. Τα δεδομένα αναλύονται κάθε 30 ημέρες και αποστέλλεται ειδοποίηση εκείνη τη στιγμή. Τα δεδομένα για την ανίχνευση άπνοιας ύπνου δεν συλλέγονται μέχρι να εγκατασταθεί η ενημέρωση και να ενεργοποιηθούν οι ειδοποιήσεις.

Πορτοφόλι εφαρμογής

Στην εφαρμογή Πορτοφόλι, εάν έχετε Apple Card και τα Ημερήσια Μετρητά σας καταβάλλονται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, το υπόλοιπο του λογαριασμού δεν εμφανίζεται πλέον στην κύρια οθόνη της Apple Card. Αντίθετα, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "Εξοικονόμηση" για να δείτε το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού σας.

Έλεγχος κάμερας

Στα μοντέλα iPhone 16, έχει προστεθεί μια γραμμή κάτω από το μενού Έλεγχος κάμερας όταν πατάτε ελαφρά το κουμπί. Αυτό λέει στους χρήστες ότι περισσότερες επιλογές είναι διαθέσιμες με σάρωση. 

Αρχικές οθόνες Apple Intelligence

Με την επικείμενη κυκλοφορία του iOS 18.1, νέες οθόνες εκκίνησης που διαθέτουν λειτουργίες Apple Intelligence εμφανίζονται σε ορισμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, στο Mail, η Apple επισημαίνει τις περιλήψεις μηνυμάτων, τα μηνύματα προτεραιότητας και τις έξυπνες απαντήσεις. Στο App Store, η αρχική οθόνη ενημερώνει τους χρήστες ότι η αναζήτηση φυσικής γλώσσας είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store και στο Apple Arcade.

Επιπλέον, η εφαρμογή Ρυθμίσεις εμφανίζει μια ειδοποίηση για να κάνετε ερωτήσεις στο νέο Siri για να λάβετε οδηγίες και να μάθετε πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η τελική έκδοση του iOS 18.1 δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ. Σύμφωνα με τον Mark Gurman, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iOS 18.1 τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.