Μέχρι τώρα, η Apple δεν έχει διευκολύνει την αλλαγή της διεύθυνσης email ενός λογαριασμού Apple, αν και κάποιες φορές είναι ορατή σε άλλα άτομα. Για να αλλάξετε τη διεύθυνση email ενός λογαριασμού Apple, έπρεπε προηγουμένως να διαγράψετε τη διεύθυνση που χρησιμοποιήσατε, να επιλέξετε άλλη και να υποβληθείτε σε διαδικασία επαλήθευσης.

Με το iOS 18.1, είναι πλέον δυνατή η διαχείριση των πάντων στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Τώρα μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την παλιά για να συνδεθείτε ταυτόχρονα με τη νέα. Αυτή η ρύθμιση συνοδεύεται επίσης με μια επιλογή αλλαγής διεύθυνσης iCloud.com ή me.com, οπότε αν έχετε μια διεύθυνση που δεν σας αρέσει, μπορείτε τώρα να την αλλάξετε σε άλλη.

Το iOS 18.1 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta για προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές . Η τελική έκδοση για όλους θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στο τέλος του μήνα. Όσο για το macOS 15.1, το οποίο είναι επίσης σε έκδοση beta, η επιλογή για εύκολη αλλαγή της κύριας διεύθυνσης email ενός λογαριασμού Apple δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Ίσως όμως αυτό να συμβεί με μια μελλοντική beta.