Αρκετές νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες με την έκδοση beta 1 του iOS 18.2, συγκεκριμένα η ενσωμάτωση των ChatGPT, Image Playground, Genmoji, Image Wand, οπτικής νοημοσύνης, εργαλείων γραφής και αγγλικής υποστήριξης σε περισσότερες χώρες.

Νέες λειτουργίες Apple Intelligence με iOS 18.2

Αναλυτικά:

  • Ενσωμάτωση ChatGPT : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AI του OpenAI για πολύπλοκα ερωτήματα που το Siri δεν μπορεί να χειριστεί.
  • Image Playgroud : αυτό είναι το σύστημα της Apple για τη δημιουργία εικόνων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ζητήσετε «ένα σκύλο με γυαλιά ηλίου» και το Image Playground θα σας προσφέρει την εικόνα που ζητήσατε χρησιμοποιώντας AI.
  • Genmoji : παρόμοιο με το Image Playground, με τη διαφορά ότι πρόκειται για τη δυνατότητα δημιουργίας emojis.
  • Image Wand : Προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής Notes στο iPad. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σκίτσο με το Apple Pencil ή να κυκλώσετε ένα κενό διάστημα ή μια φράση-κλειδί σε μια σημείωση για να δημιουργήσετε το Image Wand την κατάλληλη εικόνα.
  • Οπτική νοημοσύνη : Αυτό είναι συγκεκριμένο για το iPhone 16 και παρέχει πληροφορίες για το περιβάλλον σας. Αν ανοίξετε την κάμερα και την κατευθύνετε προς ένα εστιατόριο, για παράδειγμα, θα δείτε ώρες λειτουργίας και κριτικές.
  • Πρόσθετες γλώσσες : υποστηρίζει πλέον Αγγλικά (Αυστραλία), Αγγλικά (Καναδάς), Αγγλικά (Νέα Ζηλανδία), Αγγλικά (Νότια Αφρική) και Αγγλικά (Ηνωμένο Βασίλειο).
  • Εργαλεία σύνταξης : Αυτά είναι ήδη διαθέσιμα με το iOS 18.1, αλλά η Apple τα βελτιώνει εδώ. Μπορείτε να περιγράψετε την αλλαγή στον τόνο ή το περιεχόμενο που θέλετε να κάνετε σε ένα κείμενο, για παράδειγμα προσθέτοντας λέξεις δράσης ή μετατρέποντας ένα email σε ποίημα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Apple Intelligence δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε χρήστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για άλλους, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το iPhone σας στα Αμερικανικά Αγγλικά για να έχετε πρόσβαση στο AI.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει beta για προγραμματιστές, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Θα μπορείτε να κάνετε λήψη της beta 1 του iOS 18.2. Η τελική έκδοση αναμένεται να φτάσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.