Ανησυχίες σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε iPhone με iOS 18

Αποδεικνύεται ότι η αυτονομία του iPhone 16 ή άλλων μοντέλων με iOS 18 μπορεί να λιώσει σαν το χιόνι στον ήλιο. Ένα άτομο μας λέει:

Μόλις έλαβα το iPhone 16 Pro Max και παρατήρησα ότι η φόρτιση με το που αφήνεται στην αναμονή είναι πολύ χειρότερη από το iPhone 13 Pro Max μου. Κυριολεκτικά σε 3-4 ώρες αδράνειας ενώ κοιμάμαι έχασε περίπου 15-20%, το οποίο σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro Max μου είναι αβυσσαλέο γιατί έχασε μόνο μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

Αρκετοί άνθρωποι λένε ότι έχουν την ίδια κατάσταση:

Έχω ένα αρκετά παρόμοιο πρόβλημα. Ήταν η δεύτερη γεμάτη μέρα μου. Άκουγα μουσική τις πρώτες 2,5 ώρες της ημέρας μου (με λιγότερο από 45 λεπτά χρόνο οθόνης) και συνειδητοποίησα ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μου ήταν στο 68%. Αυτός ήταν ο κανόνας για το 4χρονο iPhone 11 μου που μόλις αντάλλαξα.

Ένα άλλο άτομο λέει:

Το ίδιο και για μένα. Πήρα το iPhone 13 Pro με 70% μπαταρία που απομένει. Αλλά το νέο μου iPhone 16 Pro στραγγίζει πιο γρήγορα από το iPhone 13 Pro μου. Η σύντροφός μου πήρε ένα iPhone 16, και παρόλο που το χρησιμοποιεί περισσότερο, το δικό μου στραγγίζει πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, το χρησιμοποιούμε και οι δύο ταυτόχρονα και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι 99% ενώ η δική μου είναι 93%.

Στα φόρουμ της Apple, οι χρήστες μιλούν για προβλήματα διάρκειας μπαταρίας με το iPhone από τότε που εγκατέστησαν το iOS 18 . Σχεδόν 4.000 άτομα ανέφεραν ότι είχαν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν επίσης 22 σελίδες σχολίων.

Τα ακριβή ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ασαφή, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένα υποκείμενο σφάλμα που η Apple θα πρέπει να διορθώσει σε μια επερχόμενη ενημέρωση του iOS 18.