Αρκετοί χρήστες με iPhone 16 Pro ή Pro Max αναφέρουν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος του smartphone και της επανεκκίνησης από μόνο του. Οι μαρτυρίες πολλαπλασιάζονται στα φόρουμ της Apple και στο Reddit .

Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, το iPhone 16 Pro ή το Pro Max ξαφνικά παγώνει, σε σημείο να εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη. Στη συνέχεια, το τηλέφωνο αποφασίζει να κάνει μια γρήγορη επανεκκίνηση μόνο του. Όλα λειτουργούν κανονικά μετά από αυτό...μέχρι το επόμενο κρασαρισμα... Για παράδειγμα, ένας χρήστης λέει ότι το iPhone 16 Pro του κατέρρευσε πέντε φορές σε διάστημα μιας ώρας.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το πάγωμα και η επανεκκίνηση συμβαίνουν πολύ τυχαία. Μπορεί όλα να λειτουργούν καλά και ξαφνικά να υπάρχει πρόβλημα. Οι χρήστες αναφέρουν ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα στο iOS 18, το iOS 18.0.1 , ακόμη και το iOS 18.1, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta σε προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές .

Ενόψει της κατάστασης, ορισμένοι επηρεασμένοι αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με την Apple. Κατάφεραν να έχουν ανταλλακτικό iPhone 16 Pro. Δυστυχώς για αυτούς, το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά.

Ως έχει, οι χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν έως και 20 "ατυχήματα" την ημέρα, κάτι που μπορεί γρήγορα να γίνει ενοχλητικό. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι επανέφεραν το iPhone τους χρησιμοποιώντας μια καθαρή εγκατάσταση, χωρίς να επαναφέρουν τα δεδομένα από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud και  η κατάσταση βελτιώθηκε. Δεν είναι λοιπόν αδύνατο να υπάρχει πρόβλημα με το iCloud. Αλλά αυτό θα ήταν συγκεκριμένο για το iPhone 16 Pro και όχι για άλλα μοντέλα.

Το καλό με την ιστορία είναι ότι φαίνεται να είναι πρόβλημα λογισμικού και όχι πρόβλημα υλικού. Επομένως, η Apple μπορεί να βρει την πηγή του προβλήματος και να προσφέρει μια λύση.