Εάν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με την εφαρμογή Disney+, εμφανίζεται το μήνυμα: "Η δημιουργία λογαριασμού δεν υποστηρίζεται αυτήν τη στιγμή . " Στη συνέχεια, η εφαρμογή σας στέλνει στον ιστότοπο της Disney+ για να εγγραφείτε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο iOS πριν ανοίξετε τον σύνδεσμο:

Πρόκειται να εγκαταλείψετε την εφαρμογή και να μεταβείτε σε έναν εξωτερικό ιστότοπο. Δεν θα συναλλάσσεστε πλέον με την Apple.

Οποιοσδήποτε λογαριασμός που δημιουργείται ή αγοράζετε εκτός αυτής της εφαρμογής θα διαχειρίζεται ο προγραμματιστής της Disney. Ο λογαριασμός σας στο App Store, ο αποθηκευμένος τρόπος πληρωμής και οι σχετικές λειτουργίες, όπως η διαχείριση συνδρομών και τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμα. Η Apple δεν φέρει ευθύνη για το απόρρητο ή την ασφάλεια οποιωνδήποτε συναλλαγών με αυτόν τον προγραμματιστή.

Για ψηφιακές αγορές, όπως συνδρομητικές υπηρεσίες, η Apple κερδίζει προμήθεια 15-30% σε κάθε συναλλαγή. Καταργώντας τη δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία ροής μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής, η Disney δεν θα χρειάζεται να πληρώνει τέλη στην Apple.

Αυτή η επιλογή έρχεται σε μια εποχή που η Disney θέλει να βελτιώσει τα κέρδη της από τις υπηρεσίες ροής της. Αυτό περιλαμβάνει το Disney+ και Hulu στις Ηνωμένες Πολιτείες (που αφαιρεί επίσης τη δυνατότητα εγγραφής από την εφαρμογή).