Ίσως αυτό είναι το τέλος για το Juno, μια εφαρμογή από τον προγραμματιστή Christian Selig που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε YouTube στο Apple Vision Pro.
Αυτό ακολουθεί μετά και την πίεση από το YouTube, δεδομένου ότι είναι μια ανεπίσημη εφαρμογή.

Μια προειδοποίηση από το YouTube

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο όταν το YouTube έστειλε ένα email στον Christian Selig για να του πει ότι η εφαρμογή του Juno παραβίαζε τους όρους παροχής υπηρεσιών και το API του YouTube. Η εφαρμογή είναι υπεύθυνη για την τροποποίηση της διεπαφής web της υπηρεσίας βίντεο για να προσφέρει μια περισσότερο ή λιγότερο εγγενή εμπειρία στο Apple Vision Pro.

Υπό το φως των σχολίων, ο προγραμματιστής αντικατέστησε το ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής με το πρόγραμμα αναπαραγωγής ιστότοπου YouTube, διευκρίνισε ότι το Juno ήταν ένα ανεπίσημο σύστημα αναπαραγωγής YouTube και εξήγησε στο YouTube ότι ως πρόγραμμα αναπαραγωγής ιστού, η εφαρμογή του δεν χρησιμοποιεί API του YouTube. Την ίδια στιγμή, το YouTube υπέβαλε καταγγελία στην Apple. Στη συνέχεια, ο Christian Selig προειδοποίησε τους χρήστες του ότι δεν θα αντιταχθεί στην Google σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το Juno.

Η Apple αποσύρει τον Juno από το App Store

Σήμερα, το Juno δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη από το App Store για το visionOS, το λειτουργικό σύστημα για το Apple Vision Pro. Ήταν η Apple που αφαίρεσε την εφαρμογή μετά από καταγγελία του YouTube.

Ο Christian Selig δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση, εξηγώντας ότι η τελευταία έκδοση της εφαρμογής του φόρτωσε μόνο τον ιστότοπο του YouTube και τροποποίησε το CSS έτσι ώστε το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο να βρίσκεται πιο κοντά στη διεπαφή των ακουστικών της Apple. Δεν σκοπεύει όμως να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο προγραμματιστής, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ανάπτυξη του Apollo (πελάτη Reddit) στο iOS, δηλώνει:

Το Juno ήταν ένα διασκεδαστικό χόμπι. Ως προγραμματιστής, ήθελα να αποκτήσω εμπειρία στην ανάπτυξη για το Vision Pro και ως χρήστης, ήθελα έναν ωραίο τρόπο να παρακολουθώ το YouTube σε αυτήν την υπέροχη νέα συσκευή. Ως αποτέλεσμα, μου άρεσε πολύ να φτιάχνω το Juno, αλλά και πάλι ήταν κάτι που βασικά έβλεπα ως μια εφαρμογή που έφτιαξα για διασκέδαση.

Το Juno κοστίζει 5,99 € στο App Store. Όσοι το έχουν ήδη μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν και στο μέλλον.