Σφάλματα με το CarPlay και το iOS 18.4

Στο Reddit και στο X (πρώην Twitter), οι κάτοχοι των iPhone αναφέρουν διάφορα σφάλματα μετά την εγκατάσταση του iOS 18.4. Ένα από τα προβλήματα που αναφέρονται πιο συχνά είναι η έλλειψη εμφάνισης πληροφοριών στην οθόνη του αυτοκινήτου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση της μουσικής ή των podcast που αναπαράγονται.

Ένα άλλο πρόβλημα αφορά τη συνδεσιμότητα με το CarPlay, ειδικά στην ασύρματη έκδοση. Αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι το iPhone τους συνδέεται και αποσυνδέεται επανειλημμένα, κάνοντας την εμπειρία απογοητευτική. Ένας χρήστης ανέφερε ακόμη ότι έπρεπε να συνδέσει και να αποσυνδέσει το τηλέφωνό του πολλές φορές ή να επανεκκινήσει το αυτοκίνητό του για να συνδέσει με επιτυχία το CarPlay.

Τα προβλήματα φαίνεται να επηρεάζουν διάφορες μάρκες, όπως η Honda, η Mazda, η Audi και η Ford. Ορισμένοι χρήστες έχουν δοκιμάσει διαφορετικές λύσεις, όπως επανασύνδεση των τηλεφώνων τους στο αυτοκίνητό τους ή επανεκκίνηση και των δύο συσκευών. Άλλοι διέγραψαν το αυτοκίνητό τους στις ρυθμίσεις του CarPlay πριν κάνουν ξανά σύζευξη για να προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Παρά την έκταση των μαρτυριών, η Apple δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει δημόσια αυτές τις δυσλειτουργίες. Η Volkswagen, ωστόσο, επιβεβαίωσε σε πελάτη ότι το πρόβλημα ήταν στο iOS 18.4, διευκρινίζοντας ότι η λύση εξαρτάται από την Apple.

Το iOS 18.5 είναι διαθέσιμο σε beta εδώ και λίγες μέρες . Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει επίσης πρόβλημα με το CarPlay και αυτήν την έκδοση του iOS. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η Apple να προσφέρει μια ενδιάμεση ενημέρωση, όπως το iOS 18.4.1, για να διορθώσει αυτό το σφάλμα.